Goed om te weten voordat je start

 

Goed om te weten voordat je start

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je aan moet denken (en die je nodig hebt) als je bvb een wasservice aan huis begint. De grootste pré is wel dat je wassen / strijken / vouwen leuk vindt en je ook verstand hebt van verschillende wasprogramma’s, je etiketten in kleding kunt lezen en daarna kunt handelen en vlekken verwijderen / behandelen. Denk verder ook aan:

 

 • Je moet je laten { inschrijven bij de Kamer van Koophandel} 
 • Je moet een BTW nummer aanvragen en een {rekening openen} .
 • Je moet je administratie bijhouden en facturen schrijven.
 • Je moet een planning maken.

 

 • Het is handig om waszakken mee te geven aan klanten zodat ze jou hun vuile was kunnen brengen en jij niet in de war raakt met de was van een ander.
 • Je hebt wasmanden nodig om de was te sorteren.
 • Je hebt huishoudelijke apparaten nodig om je werk te verrichten: een wasdroger, een wasmachine, strijkijzer, strijkplank.
 • Je moet wasmiddel inkopen.
 • Je hebt wasrekken nodig om de was op te kunnen drogen en ook kledinghangers.
 • Je moet jezelf op de markt zetten en ook online vindbaar zijn, visitekaartjes laten drukken en op Social Media actief worden.
 • Je moet een website maken met verschillende pakketprijzen: fijne was, vlekken behandelen, beddengoed en handdoeken was
 • sen, strijken, opvouwen. En misschien wil je wel abonnementen aanbieden zodat men keer op keer weer bij jou terugkomt.
 • Natuurlijk moet je ook denken aan je kosten van elektriciteit, water, wasmiddel en vlekkenspray (en dit verwerken in je prijs).

Je hebt eigenlijk weinig risico maar denk er wel even aan dat het soms fout kan gaan met het wassen van een kledingstuk. Dit zou je dan moeten vergoeden. Kijk goed na of je hier een verzekering voor af kan sluiten of dit wellicht in je prijs mee kan nemen mocht het een keer fout gaan! Zorg er ook goed voor dat je de afspraken duidelijk op papier hebt staan.

Weinig investeren en geen risico?

 

Het voordeel van het opstarten van een wasservice aan huis is dat je weinig hoeft te investeren om dit te beginnen. Tevens is er weinig risico want als het niet loopt dan kun je er ook zo mee stoppen en je kunt het in een relatief korte tijd opzetten. Het is een baan die elke moeder past! Doe jij binnenkort de was van een ander en verdien jij daar je geld mee? Ik ben benieuwd we kunnen met jou starten . 

 

een samenwerking met ons !

Wat leuk dat je interesse hebt in een samenwerking met ons. Voordat we je meer vertellen over de mogelijkheden, heb je al gelezen wie wij zijn en wat wij doen? we plaatsen jou content, of campagnes waar we 100% achterstaan. Samenwerkingen die wij aangaan moeten bij onze missie passen, bij onze doelgroep en een positieve invloed hebben op onze financieel platform.    

Je word geen ondernemen ,maar je bent het!

Ben je op zoek naar een business to business bedrijf starten of gratis publicatie? In de meeste gevallen werken we vanuit ik geeft jou wat en jij geeft mijn ook een mogelijkheid voor doorgroeien in mijn positie  wij werken niet voorelkaar maar met elkaar aan  een manier om samen. Groot te worden Voor een verzoek voor  samenwerking verwijzen wij je naar deze pagina waar je contact op kan nemen.